måndag 8 juni 2015

Öppet Vin 2015-06-02

Hej

Så var vårens sista öppet vin genomfört och vi börjar närma oss sommarledigheten på allvar. Men ännu finns det några provningar på agendan och vi är i full gång med att planera hösten.
Snart kommer Uppkorkat ut och ni kommer att få en inblick i vad som kommer att hända till hösten. Sen kommer såklart agendan utökas succesivt.

Vinvalet på juni-provningen stod Björn Hällås för. Björn som varit mycket engagerad i föreningen och som vi välkomnar så ofta vi kan.

Jag citerar Björn:
"Idag blir det lite blandad kompott. Vi börjar resan i Italien med en verdicchio från Marche och beger oss därefter till Pfalz och testar en Weissburgunder (Pinot blanc). Heat 2 tar oss till Loire och Frankrike till en cabernet franc. Ett jättehopp till sydafrika och Hermanus där Hamilton Russel gör ett vin under ett annat namn än sitt eget och provar en pinotage. Ett nytt skutt till Kalifornien och en grenache från Paso Robles, men hemlängtan blev för stor så vi hoppar tillbaks till en Rasteau i Rhondalen även här en grenache med lite syrah. Resan tar inte slut här utan nu blir det Nya Zeeland och Australien  i heat 4. Men som sagt Frankrike lockar med Jaboullet och La petite Chapelle. Andravinet till ikonen La Chapelle. Trevlig resa"


Nedan finner ni vinlistan från provningen. (Klicka på bilderna för större format)

Nu tar vi som sagt sommarledigt och öppet vin är tillbaka igen första måndagen i september.

Ulrika





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar