måndag 6 mars 2017

2017-01-22 Vinets dag- På Spåret


Vi gick vi på en annorlunda vinprovning för att fira "vinets dag". Temat var "På spåret", ett vinprovningskoncept baserat på TV programmet. Olle Nordahl och Fredrik Carlsson från Falkenberg höll i provningen. Olle var domare (tänk Hellberg/Lindström) och Fredrik var den som ställde frågorna (tänk Oldsberg/Luuk). 
Vi blev serverade fem olika viner, två vita och tre röda. Till varje vin fick vi åka på en resa på samma sätt som på TV-programmet.
Man var ju tvungen att både kunna dofta, smaka och lyssna på ledtrådarna. Det var ju tur att vi hamnade tillsammans med några sportkunniga. Tack vare att någon visste att OS gick i Barcelona 1992 så kunde vi snabbt bestämma oss för att vinet kom från Priorat. Chansning kanske men det gav full pott i poäng! 
En annan luring var att vi började resan (till ett kraftigt rött vin) där vitt vin blev till starkt och åkte söderut. Ah, tänkte vi, tannat, Alain Brumont... men vad var frågan....ibland skulle man till ett område, ibland en stad. Man var ju tvungen att fundera och klura. I vilket fall, det var en fantastisk rolig kväll och provning. 
Lite tur och en del skicklighet (vill vi gärna tro i vilket fall) satt vårt gäng på. Vi lyckades ta hem första priset. Tjoohoo! Kul!

Olle och Fredrik är välkomna tillbaka! 

Text: Annlois Jern
Bilder: Andras


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar