fredag 18 december 2015

2015-11-23 Cave de Tain, Rhône


Ännu en provning denna höst. Nu var det dags för oss att få besök av David Quillin, representant för kooperativet Cave de Tain från Rhonedalen.
David guidade oss genom Rhonedalen, de platser och vingårdlägen där kooperativet har sina vinrankor. Han visade oss vilka viner de gör och förklarade bland annat att vinerna de benämnder "Grand Classique" är välgjorda och typiska för respektive område. En Crozes-Hermitage ska smaka som att den kommer därifrån, såväl som en Cornas ska smaka som om den kommer från just Cornas.

De viner vi fick prova var följande:

Crozes-Hermitage, white Grand Classique, 2014,
Saint-Peray, white Grand Classique, 2014
Hermitage, white Grand Classique, 2014
Crozes-Hermitage, red Grand Classique, 2012
Cornas, red Grand Classique, 2011
Hermitage, red Grand Classique, 2011
Hermitage, red Grand Classique, 1996

En intressant provning av såväl vita som röda viner och bonusvinet - Hermitage 1996 visade vad vi kan vänta oss om vi önskar oss lite mognare viner.
De vita vinerna rekommenderade David att vi skulle dricka unga, men inte för att de inte håller, utan bara för att de kommer att förändras. Men som alltid, så måste vi ju hitta vad vi själva tycker, vill vi ha unga eller gamla viner.

Idag finns ett vin i ordinarie sortiment och 2 i beställning. Vi hoppas dock att fler dyker upp i  beställningssortimentet.

Nedan följer lite bilder från Andras Lengyel
 (Klicka på bilderna för större format.)

Vidare följer bilder från mig och Anders Wiktorén
(Klicka på bilderna för större format)
Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar