fredag 18 december 2015

Öppet Vin 2015-12-07


Höstens sista öppet vin genomfördes den 7 dec och denna kväll samlades 120-130 personer för att prova de nyheter som vår medlemsansvarig Björn Ericsson och vår it-ansvarig Jonas Börlin valt ut oss oss.

Som vanligt blev det en trevlig kväll där vi fick prova ett par lite dyrare vita viner, 6 trevliga röda och avsluta med en supertoskana, Ornellaias andra vin "Le Serre Nuove" från området Bolgheri i Toskana. Ett fantastiskt vin som har många år framför sig.

Ni som var där - hittade ni någon ny favorit? Någon ny druva eller producent?

Jag vill passa på att tacka mina medarbetare på öppet vin, för all den tid och engagemang som ni lägger ner vid dessa provning! Inte minst ni som väljer, handlar och levererar vin till Burgården!! Ingen nämnd - ingen glömd!

Citerar Björn och Jonas:

"Kvällens provning baseras på nyheterna från den 1 december. Intressanta viner med en attraktiv prisbild. Två franska vita inleder, Chardonnay av ”litet bättre klass”, ett från Jura och ett från Côte de Beaune. Därefter två kryddiga, fruktiga, viner av något ”lättare” karaktär – en spännande druva från Österrike (St Laurent) och en Pinot från Central Coast i Kalifornien. Chile och Sydafrika står för nästa flight, Syrah och Grenache i båda, Mourvèdre och Cinsault skiljer dom åt. Som avslutning reser vi till Italien, en klassisk Sangiovese från Chianti Colli Senesi (San Gimignano) mot ett Aglianico-vin från Basilicata i södra Italien. Avslutningsvis – missa inte extravinet! Ornellaia’s andravin Le Serre Nuove från Bolgheri."

Nedan följer vinlistan.
Klicka på bilderna för att få större format.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar