onsdag 17 december 2014

Vinprovaråret 2014 närmar sig sitt slut...

Några ord från ordföranden

Ytterligare ett vinår närmar sig slutet och nu gäller det att ta vara på de sista delarna och prova sig fram till bästa vinet till skinkan - ni som inte var med på vår provning julmat och vin. I år hjälper vi även till med en provning för att välja nyårsbubbel!
Vi har haft en intensiv höst med både provning och utbildning och vi kan se att det är både nya såväl som etablerade medlemmar som är aktiva, det är sådant som glädjer styrelsen i höstmörkret.
Vi har under året, framförallt hösten intensifierat antalet provningar och siktar på att arbeta vidare i samma anda. Ett nytt inslag i provningsfloran är efter en lyckad "Ikonvinsprovning" med tema DRC, där vi jämförde en mogen Richebourg från dem med några av de mest kvalitativa grannarna. Provningen blev snabbt fulltecknad och omdömena blev bra - så vi kommer att fortsätta även med denna typ av specialprovningar som en ny krydda. En av dessa annonserar vi redan i detta nummer av Uppkorkat - en provning innehållande det legendariska Chateau Petrus!
Nyhetsprovningarna har också fungerat bra efter en viss osäkerhet i början av året då lokalerna byggts om och vi varit hänvisade till andra lokaler. Vi planerar att fortsätta verksamheten som tidigare med viner som i huvudsak utgör nyheter i sortimentet, och detta tillsammans med en varmrätt i Burgårdens Tintomara.
I början av året så valdes Ulrika Söderkvist in i styrelsen, och hon har tagit över rollen som sekreterare med den äran. Maria Svensson tog över provningsansvaret och har tillsammans med provningsgruppen vidareutvecklat verksamheten med mer stationsprovningar och producentprovningar.
Vi letar som bekant alltid efter nya lokaler och har i år utökat med en större lokal på Kviberg där vi haft ett par stationsprovningar som fallit väl ut.
Utbildningarna som utökades med nya kurser inför detta år kommer att fortsätta med befintligt utbud, och till våren kommer vi att köra ikonvinskursen igen tillsammans med det ordinarie utbudet.
Vi har en aktiv utbildningssida där vi ligger i täten i landet, både med kvantitet och med kvalitet.
Vi strävar hela tiden efter kvalitet i det vi gör, både att leda utbildningar och provningar, att sköta servicen runtomkring aktiviteterna liksom innehållet. Utbildningarna kan man också se som en serie temaprovningar, och inte nödvändigtvis med tyngdpunkt på utbildning.
Vi har en ideell verksamhet, och den bärs upp av alla våra duktiga funktionärer, men det är kanske just detta att det är frivilliga krafter som ger oss möjlighet till att genomföra verksamheten med hög kvalitet, då vi är övertygade om att engagemang är en viktig ingrediens!
Tack alla ni som hjälper oss att genomföra alla aktiviteter, och tack alla ni som deltar i dessa och kommer med glada tillrop!
Slutligen - njut nu av en trevlig Barbera (eller kanske en annan favorit?)till julskinkan och kanske en lyxig årgångschampagne på inledningen av nyårsaftonen!
 
Mats Burnert
genom Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar