Några ord från ordföranden
Ytterligare ett vinår närmar sig slutet och nu gäller det
att ta vara på de sista delarna och prova sig fram till bästa vinet till
skinkan - ni som inte var med på vår provning julmat och vin. I år hjälper vi
även till med en provning för att välja nyårsbubbel!
Vi har haft en intensiv höst med både provning och
utbildning och vi kan se att det är både nya såväl som etablerade medlemmar som
är aktiva, det är sådant som glädjer styrelsen i höstmörkret.
Vi har under året, framförallt hösten intensifierat antalet
provningar och siktar på att arbeta vidare i samma anda. Ett nytt inslag i
provningsfloran är efter en lyckad "Ikonvinsprovning" med tema DRC,
där vi jämförde en mogen Richebourg från dem med några av de mest kvalitativa
grannarna. Provningen blev snabbt fulltecknad och omdömena blev bra - så vi
kommer att fortsätta även med denna typ av specialprovningar som en ny krydda.
En av dessa annonserar vi redan i detta nummer av Uppkorkat - en provning
innehållande det legendariska Chateau Petrus!
Nyhetsprovningarna har också fungerat bra efter en viss
osäkerhet i början av året då lokalerna byggts om och vi varit hänvisade till
andra lokaler. Vi planerar att fortsätta verksamheten som tidigare med viner
som i huvudsak utgör nyheter i sortimentet, och detta tillsammans med en
varmrätt i Burgårdens Tintomara.
I början av året så valdes Ulrika Söderkvist in i styrelsen,
och hon har tagit över rollen som sekreterare med den äran. Maria Svensson tog
över provningsansvaret och har tillsammans med provningsgruppen vidareutvecklat
verksamheten med mer stationsprovningar och producentprovningar.
Vi letar som bekant alltid efter nya lokaler och har i år
utökat med en större lokal på Kviberg där vi haft ett par stationsprovningar
som fallit väl ut.
Utbildningarna som utökades med nya kurser inför detta år
kommer att fortsätta med befintligt utbud, och till våren kommer vi att köra
ikonvinskursen igen tillsammans med det ordinarie utbudet.
Vi har en aktiv utbildningssida där vi ligger i täten i
landet, både med kvantitet och med kvalitet.
Vi strävar hela tiden efter kvalitet i det vi gör, både att
leda utbildningar och provningar, att sköta servicen runtomkring aktiviteterna
liksom innehållet. Utbildningarna kan man också se som en serie temaprovningar,
och inte nödvändigtvis med tyngdpunkt på utbildning.
Vi har en ideell verksamhet, och den bärs upp av alla våra
duktiga funktionärer, men det är kanske just detta att det är frivilliga
krafter som ger oss möjlighet till att genomföra verksamheten med hög kvalitet,
då vi är övertygade om att engagemang är en viktig ingrediens!
Tack alla ni som hjälper oss att genomföra alla aktiviteter,
och tack alla ni som deltar i dessa och kommer med glada tillrop!
Slutligen - njut nu av en trevlig Barbera (eller kanske en
annan favorit?)till julskinkan och kanske en lyxig årgångschampagne på
inledningen av nyårsaftonen!
Mats Burnert
genom Ulrika
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar