onsdag 17 december 2014

Vinprovningar Våren 2015


Planeringen av vårens temaprovningar är nästan klar. Provningsgruppens målsättning är att skapa ett varierat utbud av provningar när det gäller teman, upplägg och prisnivåer.

Förutom de planerade temaprovningarna erbjuder vi även Öppet Vin som arrangeras första måndagen varje månad med start i februari. Ingen föranmälan krävs till Öppet Vin.

Alla medlemmar är välkomna till våra provningar. Det krävs inga förkunskaper.

Anmälan till temaprovningarna görs på vår hemsida.
Notera att det betalningsdatum som står i fakturan inte gäller utan betalningen skall vara oss tillhanda det datum som står i informationen på hemsidan.

Har ni frågor, tips eller synpunkter, tveka inte att kontakta oss i provningsgruppen antingen personligen eller genom att skicka epost till provning@munskankarna.com.


Planerade temaprovningar våren 2015:

Terroir – vad är det?
Söndag 18 januari
Jimmy Stigh, professor emeritus i geologi och tidigare ansvarig för utbildningen Vinvetenskap vid Göteborgs universitet, hjälper oss att reda ut begreppen. Provningen är på Hotell Riverton.

Vinets dag
Torsdag 22 januari
Provningen är på Kvibergs Kantin (se separat inbjudan och information i inledningen till Uppkorkat och på Hemsidan).

Ikonvinet Château Petrus
Söndag 8 februari
En exklusiv provning där vi får tillfälle att prova hur ikonvinet Château Petrus står sig mot liknande viner ”utan ikonstatus”. Mats Burnert och Björn Ericsson håller i provningen som äger rum på Swea Hof.

Niederösterreich, årets vinort
Söndag 22 februari
Våra uppskattade lärare Björn Ericsson och Olle Karlsson håller i provningen i samband med vårt årsmöte på Hotell Riverton.

Bordeauxblandningar
Söndag 8 mars
En stationsprovning på La Cuvée där vi får möjlighet att prova röda ”bordeaux-blandningar” från olika länder. Står Frankrikes viner upp mot utmanarländernas viner?

Winemaker’s Dinner med Leitz
Lördag 28 mars
Topproducenten Johannes Leitz från Rheingau kommer på ett kort Sverigebesök. Missa inte detta tillfälle att träffa ett av Tysklands stjärnskott inom vinvärlden. Provningen är på Hotell Riverton.

Kalifornien utmanar Frankrike
Söndag 12 april
Vi får själva vara nutida domare i ”The Judgement of Paris” 1976. Björn Fogelmark från munskänkssektionen i Västra Frölunda leder oss igenom provningen som äger rum på hotell Riverton.

Längs Loire
Söndag 10 maj
Stationsprovning på Kvibergs Kantin med utvalda viner av olika vintyper som finns längs med floden Loire.

Champagne på nationaldagen
Lördag 6 juni
Provningen äger rum på Swea Hof.

OBS! Ändringar i schemat kan ske. Vi har redan ett par intressanta provningar på gång – den första troligen redan i februari! Håll alltså ögonen öppna!!
På hemsidan hittar ni alltid den senaste informationen.

Styrelsen genom Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar