måndag 18 april 2016

2016-03-17 La Fornace, Montalcino


Kvällen kan sammanfattas med upprepningar av ordet ”mycket”. Mycket vin, mycket goda, mycket mat, också den mycket god. Mycket folk, drygt femtio, och mycket trevligt. Efter ett par lokalbyten blev provningen av hemma på La Cuvée. Det innebar att vi fick förlita oss på cateringmat. Rustikt och italieninspirerat var det vi fick levererat: potatismos, högrev, salsiccia, linser, sallad och diverse andra tillbehör. Ingen behövde gå hem hungrig. Det blev en hel del rester över till den hårt arbetande och duktiga personalen.

Den danske vinhandlaren Michael Bodholdt var på besök igen med en av sina italienska samarbetspartners, Fabio Giannetti från La Fornace. De assisterade provningsgruppen genom att öppna och provsmaka alla kvällens flaskor. En korkskadat vin smet trots det förbi deras erfarna smak- och luktorgan. Provningen delades upp i två omgångar, varav den senare höll en något högre mognad och kvalitet. Fabio berättade inlevelsefullt om de olika årgångarna och sitt arbete. Med tanke det stora antalet viner vi provade var han föredömligt kortfattad. En del av kvällens viner går att beställa. Ni som inte var där gick miste om följande godsaker:


Vinlista

Rosso di Montalcino 2014
Rosso di Montalcino 2013 
Brunello di Montalcino 2011
Brunello di Montalcino 2010
Brunello di Montalcino 2008
Brunello di Montalcino 2007
Brunello di Montalcino 2006
Brunello di Montalcino 2004
Brunello di Montalcino Riserva 2010
Brunello di Montalcino Riserva 2008
Brunello di Montalcino Riserva 2006
Brunello di Montalcino Riserva 2004



 Provningsgruppen genom Ulrika



Bilder från Joachim






Bilder från Mats





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar