måndag 21 september 2015

Öppet Vin 2015-09-07


Nu undrar ni väl om det inte var något Öppet Vin i september... det var det ... det är bara jag som är lite seg på att uppdatera här ;-)

Som vanligt träffades vi ett stort gäng den 7 september i Restaurang & på Burgården. 8st viner stod på schemat tillsammans med lite mat och för de som ville, ett extra vin i form av Hermitage!

Mycket trevligt och jag hoppas att ni alla hittade lite nya viner som ni kan njuta av hemma så småningom.

Den här gången var det vår utbildningsansvarig Sebastian och vår kassör Lars som stod för vinvalet.

Jag citerar vad de skrivit på första sidan på pappret:

"Välkommna till dagens provning av  nya viner i september. Idag bjuds serveras lite ovanligare druvsorter.Först ut blir två vita, torra med mycket fruktsyra. Vinerna kommer från Italien , vermentino och Chile, Albariño. I första röda heatet möts Frankrike och Spanien. Gamay mot Mencia. Gamay är en av flera favoritdruvor. är temat något udda viner, där  Italien ställs mot Spanien. Andra omgången av rött innehåller ett vin från Makedonien samt en Chilenare. Hur är egentligen druvan Vranec? Sista heatet bjuder på Australien och Portugal. Förhoppningen är att något  vin faller er i smak framöver. Extravinet Är en kraftfull Hermitage. Prova potential och smak i denna årgång för lagring."

Bifogar nedan vininformationen, klicka för att få större bilder.

Ulrika





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar